ABD’li şirketten pil hücrelerini Türkiye’de üretme kararı

Türkiye’den Önemli İş Birliği: Kontrolmatik ve Pomega Enerji Depolama

Türkiye’nin önde gelen şirketlerinden Kontrolmatik’in iştiraki Pomega Enerji Depolama Teknolojileri ile ABD’li Our Next Energy şirketi arasında Türkiye’de ortak bir çalışma hamlesi gerçekleşti.

Firma yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre, ONE’ın “314 Ah LFP” pil hücreleri, bundan sonra Ankara’daki Pomega gigafabrikasında üretilecek.

Üretim kapasitesi gelecek yıl 2 gigavatsaate ulaşacak ve hedef, 2027’den itibaren yıllık 5 gigavatsaate kadar çıkmak.

Amac, 2027’de devreye girecek Michigan’daki ONE tesisine destek olacak nitelikte üretim gerçekleştirmek.

Pil hücrelerinin uluslararası testlerden geçtikten sonra Pomega’nın Ankara’daki gigafabrikasında üretileceği belirtiliyor. Bu üretim, ONE’ın teknik gereksinimlerine uygun olacak ve küresel ihraç pazarlarını hedefleyecek.

  • Türkiye’de üretim ağı kurma hedefi

ONE’ın Kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) Mujeeb Ijaz, şirketin, dayanıklı ve yerelleşmiş pil tedarik zincirleri oluşturmak için çalıştığını söyleyerek, “Pomega ile Türkiye’de üretim üssü kurarak, müşterilerimize tarife dalgalanmalarıyla mücadele etmede yardımcı oluyor ve yerli üretim hedefimize ulaşma yolunda ilerliyoruz,” dedi.

Kontrolmatik Yönetim Kurulu Başkanı Sami Aslanhan ise Ankara’daki üretim hattının, ileri otomasyon ve kalite kontrol süreçleriyle uluslararası standartlara uygun olduğunu belirterek, “ONE’ın misyonunu desteklemekten ve uzun vadeli iş birliğimizi hücre üretiminden proje geliştirme alanlarına kadar genişletmekten mutluluk duyuyoruz,” dedi.

Related Posts

Konut fiyatlarında 4 ayın en yüksek artışı

Konut Fiyat Endeksi (KFE) mayısta aylık bazda yüzde 3,4, yıllık yüzde 32,3 arttı.

Rekabet Kurumu’ndan Google’a soruşturma: Gerekçesi açıklandı!

Rekabet Kurumu, Google’ın PMAX kampanyasıyla çevrimiçi reklamcılık alanındaki gücünü kötüye kullanıp kullanmadığını tespit etmek amacıyla soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında veri birleştirme ve adil olmayan uygulamalar da incelenecek.

Zıplıyor çırpınıyor ve şimdi de mahkemeye gidiyor

Mitsubishi’nin kaput çırpınma sorunu, güvenlik endişeleri nedeniyle yeniden açılan toplu dava sürecini tetikledi. 2021 yılında yayınlanan Teknik Servis Bülteni’nin devam eden davlumbaz sorununu tam olarak çözemediği bildirildi. Davada, çırpınan …

TEPAV: Mart ayında kayıtlı istihdamda sınırlı artış yaşandı

TEPAV: Mart ayında kayıtlı istihdamda sınırlı artış yaşandı

İktisatçı Mahfi Eğilmez değerlendirdi: İsrail-İran gerilimi Türkiye ekonomisini nasıl etkiler?

İktisatçı Mahfi Eğilmez, İsrail-İran geriliminin Türkiye ekonomisi üzerindeki olası etkilerini değerlendirdi. Bölgedeki tansiyonun piyasalarda ve enflasyon üzerinde yaratabileceği risklere dikkat çekti.

Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi Programı’nın büyüklüğü 500 milyar liraya çıkarıldı

Bakan Kacır, Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi Programı’nın büyüklüğünü 500 milyar liraya yükselttiklerini belirterek, ileri teknoloji ve savunma sanayisi gibi stratejik sektörlerde yapılacak yatırımları daha güçlü destekleyeceklerini bildirdi.