Bakan Uraloğlu’ndan GSM operatörleriyle toplantı sonrası açıklama: Aramaların yüzde 25’ini karşılayamadık

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu: İstanbul’daki Köprülerde Deprem Sonrası Hasar Yok

Bakan Uraloğlu, İstanbul’daki köprülerde yapılan kontrollerde deprem sonrası herhangi bir hasar meydana gelmediğini belirtti.

BTK Başkanı, bakan yardımcısı ve Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone yöneticileriyle bir araya geldiklerini açıklayan Bakan Uraloğlu, İstanbul’da 3 operatörün toplamda 20 bin adet baz istasyonuna sahip olduğunu vurguladı ve baz istasyonlarında kapsama sorunu yaşanmadığını aktardı.

Bakan Uraloğlu, rutin haberleşme kapasitesinin normal zamanlarda 2.5 kat fazlasıyla çalıştığını ifade ederek, depremde ses görüşmesi kapasitesinde 7-10 kat, web tabanlı aramalarda ise 2 kat artış yaşandığını belirtti.

Bu artışlar sonucunda mevcut kapasitenin yüzde 75’lik bir bölümü karşılandığını ancak yüzde 25’lik kısmının karşılanamadığını belirten Bakan Uraloğlu, Whatsapp, Telegram gibi uygulamalarda herhangi bir sorun yaşanmadığını dile getirdi.

İlerleyen süreçte ihtiyaçlar doğrultusunda gerekli düzenlemelerin yapılacağını belirten Uraloğlu, benzer sıkıntıların tekrar yaşanmaması için konuların detaylı bir şekilde ele alındığını vurguladı. Ayrıca, 2019’daki Silivri depreminde olduğu gibi kapasite artışı sağlanacağını belirtti.

Bakan Uraloğlu, Kuzey Marmara Otoyolu’nda yoğunluk yaşandığına dikkat çekerek, 140 km’lik yasal hızın 50-60 kilometreye kadar düştüğünü belirtti. Bu durumun nedeninin otoyola yüklenen araç sayısının fazla olması olduğunu ifade eden Uraloğlu, gerekli önlemlerin alınacağını söyledi.

Son olarak, haberleşmelerde internet tabanlı uygulamaların tercih edilmesi ve SMS kullanımının teşvik edilmesi gerektiğini belirten Bakan Uraloğlu, benzer sıkıntıların yaşanmaması için sürecin yakından takip edileceğini vurguladı.

Related Posts

Kurumlar Vergisi Beyan ve Ödeme Süresi Uzatıldı

2024 hesap dönemine ilişkin Kurumlar Vergisi Beyannamelerinin verilme ve ödeme süreleri ile elektronik defter işlemlerine ilişkin süreler, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından uzatıldı. Yeni düzenlemeyle birlikte, mükellefler için hem beyan hem de ödeme açısından ek zaman tanınmış oldu.

Karbon ayak izini 9 yıldır dengeliyor

Anadolu Hayat Emeklilik’in her yıl ortaya çıkan emisyonlarını yenilenebilir enerji projelerine destek vererek dengelediği açıklandı.

Fırsatçılara dev ceza: 1.5 milyar TL

İlk yardım ekipmanlarından çadıra, deprem çantasından ihtiyaç malzemelerine kadar deprem döneminde fahiş fiyat artışı yapan işletmeler tek tek tespit ediliyor. Ticaret Bakanlığı, usulsüzlük tespiti yapılan 1079 ürünün her birine 1.4 milyon lira ceza verirse toplam 1.5 milyar liralık ceza kesilebilir.

Meydanı Amerika’ya bıraktılar

Vatandaş kara kara faturaları nasıl ödeyeceğini düşünürken iktidar elektrik dağıtım işini
Amerikalılara verdi. 4 milyon abone, fatura öderken ABD’li şirkete para kazandırıyor.

Mehmet Şimşek’ten KKM açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kur korumalı mevduattan (KKM) çıkış sürecinin kesintisiz sürdüğünü açıkladı.

Altını böyle almak büyük risk! ”Batarsınız”

Altın fiyatları geçtiğimiz hafta rekor üstüne rekor kırarak yatırımcıların dikkatini her zamankinden daha fazla çekmeyi başararak, vatandaşlar altın almak için çözümler üretmeye başladı. Son zamanlarda ise kredi ve nakit avansla altın alımının yaygınlaştığı göründü. Uzmanlar bu durumun yatırım için uygun olmadığına dikkat çekerek uyarılarda bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir