iQOO 12 serisinin tasarımı resmi olarak gösterildi

iQOO, 7 Kasım’da Çin’de tanıtacağını doğruladığı iQOO 12 serisi akıllı telefonlarla sektöre yeni bir soluk getireceğini vaat ediyor. Geçtiğimiz yılın iQOO 11 serisinin ardılı olarak bilinen bu telefonlar, son zamanların en dikkat çeken özelliklerinden biri olan Snapdragon 8 Gen 3 yonga setiyle gelecek.

Daha önce duyum hesaplarında yer alan görsellere benzer bir şekilde iQOO 12 Pro’nun resmi tanıtım görselleri de paylaşıldı. Beyaz renk seçeneğiyle görüntülenen telefon, cam arka paneliyle dikkat çekiyor. Telefonun sol üst köşesinde yer alan kamera modülü dikkat çekici bir tasarıma sahip. Bu modülde iki ana kamera sensörü ve bir periskop ünite bulunuyor. Aynı zamanda “100x Tele Lens” yazısı bu telefonun kamera yeteneklerinin ne denli iddialı olduğunu gösteriyor.

Kamera altındaki yazılar ise lensin diyafram aralığını ve odak uzunluğunu belirtiyor: 1.68-2.57/ 15-70 ASPH. Telefonun arka panelinin sağ alt kısmında ise iQOO logosunun yanı sıra BMW’nin klasik mavi, siyah ve kırmızı renklerini barındıran şeritler dikkat çekiyor. Telefonun alt kısmında USB-C portu ve SIM kart yuvası bulunurken, oldukça ince bir tasarım profiline sahip olduğunu söyleyebiliriz.

Ayrıca, iQOO 12’nin deri dokulu kırmızı renk seçeneğiyle olan modeli de tanıtıldı. Bu model de Pro versiyonuyla benzer bir kamera modülüne sahip ve kutu şeklinde bir tasarım anlayışı benimsiyor.

Söylentilere göre; iQOO 12, 1.5K düz AMOLED ekrana sahip olacak. Pro model ise 2K çözünürlükte kavisli bir AMOLED ekrana ev sahipliği yapacak. Her iki telefon da 144Hz ekran yenileme hızına, 50MP OIS destekli ana kameraya ve 120W kablolu hızlı şarja sahip olacak. Standart modelde telefoto lens kullanılırken, Pro modelde ise periskop lensin tercih edildiği belirtiliyor. Batarya kapasitelerine gelirsek; iQOO 12’nin 5.000mAh ve iQOO 12 Pro’nun ise 5.100mAh kapasiteli bir bataryaya sahip olduğu iddia ediliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir