Tarlasına bunu ekince hayatı değişti. Herkese önerdi. Yapan köşeyi dönecek

Yozgat’ın Çekerek ilçesine bağlı Arpaç köyünde çiftçilik yapan Seyit Erol, daha önce buğday ve arpa üretimi yaptığı kıraç arazisine ektiği bademle gelirini artırmayı başardı. Arazinin kıraç ve sulama maliyetinin de yüksek olduğu için hububattan beklediği verimi alamayan Erol, yaptığı araştırmanın ardından arazisini badem bahçesine çevirdi.

Erol, 2017 yılında 10 dönüm arazisini 600 badem fidanı ile buluştururken, 2020 yılında 300 kilograma yakın ürün elde ettiğini belirtti. Verimin artarak devam ettiğini ifade eden Erol, badem bahçesinden bu sene 2 ton ürün elde etmeyi hedefliyor.

“ARPA, BUĞDAY EKİYORDUK AMA BİR ŞEY KAZANAMIYORDUK”

Kıraç arazisine yıllardır arpa ve buğday ektiğini ancak istediği verimi alamadığı için alternatif ürüne yöneldiğini belirten Erol, badem bahçesini 2017 yılında kurduğunu belirterek, 2020 yılında 300 kilogram badem aldığını ifade etti.

Erol, arazisinin çorak olduğundan dolayı badem dikmeye karar verdiğini ve 10 dönümlük alanda 600 ağaç ektiğini kaydetti.

Bu yıl yağışın iyi olduğunu ve veriminin de çok yüksek olduğunu belirten Erol, bir sıkıntı yaşamadığı takdirde 2 tona yakın ürün almayı hedeflediğini dile getirdi.

“HUBUBATA GÖRE ÇOK İYİ GELİR ELDE EDİYORUM”

Bahçenin bakımının zahmetli ve masraflı olduğuna da vurgulayan Erol, bahçenin budaması ve ilaçlamasının çok zahmetli olduğunu belirtse de bu işi severek yaptığını ve hububata göre çok iyi gelir elde ettiğini söyledi. Bademin kilogramını geçen sene 100 liradan verdiğini, bu yılki fiyatların ise daha belli olmadığını belirten Erol, duruma göre değerlendireceğini söyledi.

‘HER GÜN BİR AVUÇ BADEM’ ÖNERİSİ

Bademin lif, yağ ve protein açısından zengin olduğunu hatırlatan Erol, vatandaşlara her gün bir avuç badem yemeleri önerisinde de bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir